En yüksek destek, yüksek teknolojili ürüne verilecek

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Yüksek teknolojili ürünlere yönelik teşvik, 6'ncı bölge teşvikinden fazla olacak. İleri teknolojili ürün nerede yapılırsa yapılsın en yüksek teşviki alacak. Bu teşvik, 6. bölgeden farklı da olabilir" dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Mart 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En yüksek destek, yüksek teknolojili ürüne verilecek

MİRAY ÇİMEN

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ileri teknoloji ürünlerin tanımının değiştirileceği bilgisini verdi. Elitaş bu ürünlerin üretimlerinde en yüksek teşviği alacağını ifade ederek, "Bu teşviğin 6. bölge teşviğinden biraz daha fazla olmasını istiyoruz" dedi. Bakan Elitaş, şunları söyledi:

BÖLGE AYRIMI YOK

"İleri teknoloji diye tanımladığımız kısmın tanımını farklılaştırarak yapmak istiyoruz. Diyelim ki uçak sanayiyle ilgili ürünü nerede yaparsa yapsın bu en yüksek teşviki alacak. Bu teşvik 6. Bölge teşvikinden de farklı olabilir. Bakanlık olarak daha fazla olmasını arzu ediyoruz. Bir de orta-yüksek teknolojili ürünlerle ilgili ihracat ve teşviklerini biraz daha artırmayı arzu ediyoruz.

ANAHTAR TESLİM FABRİKA

6. bölgede hakikaten önemli teşvikler var. Bizim tekstil ve konfeksiyon ürünlerimizin ihraç fiyatları en yüksek ürünlerden biri. Oradaki insanların eğitimi de çok kolay. 1 hafta-10 gün içerisinde makinede çalışabilir hale gelmesi açısından hızlı bir sektör. Jzellikle emek yoğun ölçekli işletmelerin ihtiyacını karşılayacak fabrika binasını hazırlayacağız, anahtar teslim vereceğiz."

FAZLA BİR ETKİSİ OLMAZ

Terör olaylarının yatırımcı üstündeki etkisini de değerlendiren Elitaş, "Kendi yayınlarımızla gözlerini korkutmazsak yabancı yatırımcıya olağanüstü bir etkisi olacağını tahmin etmiyorum. Muhakkak ki bazı etkileri olacaktır ama sürmeyeceği anlaşıldığı takdirde, olumsuz etkilerinin ortadan kalkacağını tahmin ediyorum" dedi.

Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak

BAKAN Elitaş, "Temmuz 2015'den bu yana yapılan terörle mücadelede halkın çok büyük bir şekilde güvenlik güçlerinin ve devletinin yanında olduğunu görüyoruz. Oradaki halkla beraber birlikte hareket ederek terör örgütünün başı ezildiği takdirde Güney Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber